Sunday, 22 February 2009

My little princess part 1 ^^ cereka hidupku

Kisah hidupku...
bermula nya sebuah kehidupan....
setahun dua bulan yg lalu,



abang...abang ..baby gerak2 dalam perut ni... em dia tahu yang dia nak pisah dengan abahnya...
aku berasa pilu..sambil memegang perut isteriku...sabar ye sayang... perpisahan hanya sementara..insy kegembiraan akan datang...esok kami akan ke Paris..untuk menghantar isteriku pulang..sementara aku akan tinggal seorang diri di sini...

Sehari sebelum berangkat ke paris, isteriku bersusah payah membuat kuih n makanan kegemaranku...untuk kali terakhir sebelum pulang..pilu rasanya... dalam keadaan sakit2..perut membuyut tu..susah payah buatkan makanan untuk aku..aku katakan tak perlu la... tapi isteriku tetap buatkan..katanya...untuk abang..buat kali terakhir sebelum kia pulang...
antaranya puding karemel, pulut sekaya n bancuhan cucur jagung yg belum digoreng..isteriku sediakannya untuk aku sarapan sebelum g keje sewaktu isteriku pulang ke msia nanti (2 hari je dah habis aku bedal daaa).

terima kasih syg...itu yang mampu ku ucapkan...

di pendekkan cerita..kami sampai di Paris... untuk menunaikan keinginan isteriku>>> aku bawa isteriku makan di tempat istimewa di Paris... makan nasi beriani...aku dapat tahu ada restoran msia di paris dari pihak kedutaan Msia. diorang la promote kedia tu kat aku. bahkan ramai orang Malaysia makan di situ n semestinya halal ^^...ku orderkan teh tarik kegemaran isteriku..huh ada juga teh tarik kat paris ni.


selepas tu...kami keluar untuk ke hotel. unfortunately hujan turun renyai2... ku tanyakan tuan punya kedai..adakah hotel kami dekat atau jauh?katanya dekat je..jadinya kami decide untuk meredah hujan ke hotel...em rupanya jauh juga sebab tersesat... dah la hujan2...sejuk pulak tu..kesian aku tengok isteriku menggigil kesejukan...kalau ku tahu, aku naik je train semula...

maafkan abg sekali lagi ye sayang..and maafkan abg kerana abang kia terpaksa lalui semua ni..

sampai di hotel..huh lega...nyaman hotel tu..ye la dah la melalui kesejukan di kota PARIS..nak masuk musim sejuk dah time tu..dalam bulan 12... 3 months before afiqah lahir... malam tu kami makan lagi nasi beriani bungkus...banyak pulak kalau bungkus ni... tapi aku tengok isteriku sayu je...

sayang... terima kasih kerana sanggup berkorban untuk abang..dan baby kita.... maaf abang tak dapat pulang bersama..insy..ada rezeki kita bertemu lagi..abang berdoa kia selamat semuanya...
malam tu, sebenarnya aku tdo tak lena...saje2 je aku pejamkan mata... keran aku sedar isteriku terlalu hiba... ku cuba pujuk tapi apa yang daya..aku juga sayu..

esoknya...pagi2 lagi kami dah keluar untuk ke airport...sampai di airport dalam 2 jam sebelum penerbangan, kami breakfast dulu kat situ...sehingalah sampai masanya untuk isteriku pulang ke tanah air... mengalir air mata isteriku.. aku hanya mampu mencium dahi isteriku..untuk menenangkannya...sayangku, berpisah hanya sementara..insy bahagia akan menjelma...saat2 berpisah... isteriku meminta maaf dan meminta dihalalkan rezki...sambil melambaikan tangan...sayup2 isteriku..perlahan2 hilang dari pandangan mata... sayup mata memandang,berat hati ingin berpisah...

aku tetap tunggu sehingga flight berlepas jam 12tghari...sebenarnya...aku berharap isteriku dapat bersalin di sini...tetapi memikirkan tentang kesihatan dan penjagaan aku rela isteriku pulang dan bersalin di malaysia..

bersambung...

isk mcm novel plak bila aku baca...kueng3

No comments:

Your Ad Here